Nieuwsoverzicht week 08
Verbond opent pagina Verzekeringen & Oekraïne
Met de Russische inval verandert de situatie in Oekraïne voortdurend. Dat kan, ook door nieuwe sancties, effect hebben op verzekerden en op hoe verzekeraars om moeten gaan met wet- en regelgeving. Het Verbond van verzekeraars heeft een pagina geopend voor meer informatie over de situatie in Oekraïne in relatie tot verzekeren.
Lees verder
Denktank ‘Vereenvoudigde Schadeafhandeling Letselzaken’ van start
De nieuwe Denktank ‘Vereenvoudigde Schadeafhandeling Letselzaken’ is officieel van start gegaan. Een groep bestaande uit wetenschappers, belangenbehartigers, advocaten, schade-experts en verzekeraars duikt het komende jaar in een actueel vraagstuk. De onderzoeksvraag luidt: ‘Wat zijn de mogelijkheden voor een vereenvoudigd stelsel voor het afwikkelen van letselschadezaken?’
Lees verder
EU-landen sturen cyberexperts naar Oekraïne
Zes EU-landen sturen een team van cyberbeveiligingsdeskundigen naar Oekraïne om te helpen omgaan met cyberdreigingen nu Rusland de twee afgescheiden regio's in Oost-Oekraïne formeel heeft erkend. Dit heeft de plaatsvervangende minister van Defensie van Litouwen op dinsdag 22 februari bekendgemaakt via persbureau Reuters.
Lees verder
Nederland scoort matig in Europese analyse van letsel op de werkplek
Letsel op de werkplek is een betreurenswaardig voorval, en komt vaker voor dan we denken. Uit de laatste statistieken van Eurostat blijkt dat Europeanen meer dan 3,4 miljoen niet-dodelijke verwondingen op hun werkplek hebben opgelopen. Claims.co.uk heeft de laatste gegevens van Eurostat geanalyseerd om vast te stellen in welk Europees land verwondingen op de werkplek het meest voorkomen.
Lees verder
a.s.r. behaalt sterk resultaat door goede prestaties in alle segmenten
a.s.r. heeft een sterk resultaat behaalt in 2021 door goede prestaties in alle segmenten. Het netto IFRS resultaat bedraagt € 942 miljoen (2020: € 657 miljoen). Deze stijging is een gevolg van het hogere operationeel resultaat, de hogere indirecte beleggingsopbrengsten en minder negatieve incidentele posten.
Lees verder
Ruim 22000 schademeldingen voor NN, 10% afgehandeld
De stormen Dudley, Eunice en Franklin hebben tot nu toe bij Nationale-Nederlanden en de labels OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren geleid tot 22000 zakelijke en particuliere schademeldingen. Dit aantal zal verder oplopen. Zo veel als mogelijk worden kleine meldingen direct afgehandeld zodat verzekerden zelf hun schade kunnen herstellen of een hersteller kunnen inschakelen.
Lees verder
Swiss Re 1,4 miljard winst en heeft ambitieuze financiële doelstellingen
Swiss Re boekte in 2021 een nettoresultaat van USD 1,4 miljard en een rendement op eigen vermogen (ROE) van 5,7%, dankzij de opmerkelijke prestaties van zijn property- en casualty-activiteiten. Swiss Re kondigt verder nieuwe ambitieuze segmentdoelstellingen aan en streeft naar een stijging van het rendement op eigen vermogen van de Groep tot 10% in 2022 en 14% in 2024.
Lees verder
Verzekeringsfraudeurs betalen ruim drie miljoen euro terug
SODA (Service Organisatie Directe Aansprakelijkstelling), die namens verzekeraars schadevergoedingen verhaalt op fraudeurs, heeft begin 2022 de grens van drie miljoen euro bereikt. Sinds de start van de ‘lik-op-stuk-aanpak’ in samenwerking met het Verbond in 2016 zijn bijna 5.000 zaken in behandeling genomen. Directeur Edward Schoneveld en accountmanager Atie Wisse over de unieke positie in het verhaalproces van verzekeringsfraude: “Wij zijn geen incassobureau, maar een mediator.”
Lees verder
Wij zijn gesloten met carnaval
Na twee jaar mag carnaval eindelijk weer gevierd worden, daarom zijn wij vanaf vanmiddag gesloten en slaan we de nieuwsbrief van dinsdag over. Volgende week vrijdag sturen we weer een compleet overzicht. Wij wensen alle wintersporters 'Hals- und Beinbruch' en voor de carnavalsvierders onder ons heel veel plezier. Alaaaaf...
Lees verder
VACATURE CED: Letselschadebehandelaar (24-40 uur)
Bij CED Vitality beheersen wij alle aspecten van het letselvak. Dit doen wij door samen met circa 60 collega’s elke dag opnieuw klaar te staan voor onze opdrachtgevers én de mensen met letselschade. Naast een medisch adviesteam en letselschade experts hebben wij een team dat de integrale dossierbehandeling voor haar rekening neemt. Voor dit team, categorie middelzwaar letsel, zoeken wij nieuwe collega’s.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716