Nieuwsbrief week 08
Adfiz Nieuwjaarspeiling: zakelijke markt steeds belangrijker
Ook in het tweede coronajaar 2021 zijn de resultaten bij driekwart van de kantoren positief, en opnieuw zijn daarmee de verwachtingen van een jaar eerder overtroffen.
Lees verder
Fraudehelpdesk: ruim 10.5 miljoen euro schade in eerste 6 weken
In de eerste 6 weken van dit jaar is bij de Fraudehelpdesk al voor ruim 10.5 miljoen euro aan schade gemeld. Over diezelfde periode in 2021 was dat nog ruim 3 miljoen. De meeste schade wordt gemeld door misbruik van een bedrijfsnaam. Het gaat dan onder meer om CEO-fraude en neptelefoontjes namens de bank.
Lees verder
OPLEIDINGEN KERCKEBOSCH: Verzekeringsfraude & bewijs
Uw kennis over (verzekerings)fraude vergroten? Kies voor de cursus Verzekeringsfraude & Bewijs, online cursus Gegevensuitwisseling bij samenwerking aanpak fraude of de cursus Fraude & Privacy van Studiecentrum Kerckebosch. NIVRE PE-punten en NOvA PO-punten zijn toegekend of in aanvraag. Bekijk alle bijeenkomsten
Lees verder
Verbond: Minimaal half miljard euro schade door februaristormen
Verbond van Verzekeraars komt met een eerste schatting van verzekerde schade aan woningen, auto’s en bedrijfsgebouwen door Dudley, Eunice en Franklin uit op minimaal 500 miljoen euro. Verzekeraars ontvangen recordaantallen schademeldingen door deze stormen en verwachten nog veel gevolgschade.
Lees verder
Nederlandse wintersporter stapt goed voorbereid in de auto
Nu de voorjaarsvakantie officieel van start is en we weer mogen reizen, binden duizenden Nederlanders de latten en boards op het dak om richting de besneeuwde bergtoppen te rijden. Uit onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat het merendeel de auto neemt om de bestemming te bereiken en zich duidelijk goed voorbereid voor de rit. Naast de ski’s zorgt de Nederlandse wintersporter ook voor winterbanden, sneeuwkettingen, reisverzekeringen en de nodige wc-rollen.
Lees verder
Schademeldingen stromen binnen
De drie stormen die Nederland de afgelopen dagen hebben belaagd leiden tot veel schademeldingen Tot nu toe is het aantal meldingen al opgelopen naar zeker 20.000. De komende dagen zal dit aantal nog verder oplopen. In aanloop naar de stormen hebben verzekeraars via diverse kanalen tips gegeven hoe schade te voorkomen en hebben schadebedrijven de 24/7 service bij calamiteiten onder de aandacht gebracht.
Lees verder
Het wijdverbreide autobezit in Nederland
Mensen buiten de grote steden zijn steeds meer afhankelijk van de auto, omdat de afstanden tot werk, sociaal netwerk en voorzieningen toenemen en het ov steeds minder vaak een goed alternatief biedt. In de grote steden verliest de auto zijn aantrekkingskracht dankzij tal van alternatieven voor de eigen auto, parkeerregulering en verminderde reistijdwinsten met de auto.
Lees verder
Peter Paul Van Der Steeg maakt overstap naar Van Luin
Na 15 jaar bij Aon te hebben gewerkt, heeft Peter Paul Van Der Steeg per 15 februari een overstap gemaakt naar Van Luin, onderdeel van VLC & Partners, waar hij als adviseur aan de slag gaat.
Lees verder
Online verzekeraar WEFOX gaat partnership aan met AC MIlan
Voetbalclub AC Milan gaat een partnership aan met de in 2015 opgerichte online verzekeraar wefox. Hiermee wordt de Europese insurtech de officiële verzekeringspartner en Premium Partner van de voetbalclub, en de allereerste officiële Back-of-Shirt Partner. Het wefox-logo is vanaf de wedstrijd AC Milan tegen Udinese van vrijdag 25 februari te zien op de achterkant van het tenue van het mannenteam.
Lees verder
Robert Geers neemt afscheid van GRM Expertise
Na ruim 21 jaar directeur en mede eigenaar te zijn geweest van GRM Expertise neemt Robert Geers nu officieel afscheid van het bedrijf.
Lees verder
ASN Autoschade start met A•Glas Autoruitschade
ASN Autoschade heeft een nieuwe keten opgezet voor Autoruitherstel onder de naam A•Glas Autoruitschade. De keten opereert zelfstandig van ASN, met een eigen Franchisebestuur. Een Franchisenemer kan lid worden van A•Glas, zonder deel uit te maken van het ASN netwerk.
Lees verder
Hoe zit het met de schaarse arbeidsmarkt en gevolgen afbouw steun
De laatste lockdown beperkte de schade voor consumptieve bestedingen en de arbeidsmarktkrapte in het vierde kwartaal van 2021 was op het hoogste niveau sinds decennia, maar is dit echt schaarste? En hoe zit het met dit lage faillissementsniveau. Senior econoom Nora Nooteboom en economen Piet Rietman en Jan-Paul van de Kerke bij de ABN AMRO vertellen hier meer over.
Lees verder
VACATURE TOP EXPERTISE: Algemeen bouwkundig of Installatietechnisch expert
TOP Expertise BV is een onafhankelijk expertisebureau gespecialiseerd in het regelen van technische schades en het uitvoeren van inspecties. Wij zijn een landelijk opererende, jonge en dynamische expertise-organisatie. Onze experts zijn gespecialiseerd in de behandeling van al dan niet “complexe” schadegevallen in de bouw, civiele techniek en installatietechniek.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716