Nieuwsbrief week 07
ARAG en HDI bundelen krachten in strategische samenwerking
DI Global Specialty SE, de wereldwijd opererende verzekeringsspecialist voor de zakelijke sector, brengt zijn rechtsbijstand portefeuille in beheer bij rechtsbijstandsverzekeraar en juridisch probleemoplosser ARAG. Daarmee versterken ARAG en HDI hun samenwerking in de markt voor zakelijke rechtsbijstandverzekeringen.
Lees verder
Rob van der Hoort start als Interim Directeur bij Heiwegen Consultancy
Een aantal weken geleden is Perry van Gerwen, eigenaar van Heiwegen Consultancy onverwachts overleden. Onder zijn leiding is Heiwegen uitgegroeid tot dé HR business partner van de mobiliteitsbranche. Geheel volgens de wens van Perry zet het team zijn werk voort en zal dit per 14 februari onder leiding zijn van Rob van der Hoort als Interim Directeur.
Lees verder
OPLEIDINGEN KERCKEBOSCH: NIEUW Leergangen Letselschade
Ga gedegen van start of specialiseer u binnen uw vakgebied. De leergangen letselschade zijn opgebouwd uit een mix van bijeenkomsten - die u in een kleine groep op vaste data volgt - en online kennismodules die u zelfstandig kunt doorlopen. Daardoor zijn de leergangen flexibel en goed te combineren met werk en privé. U leert van de topexperts binnen het vakgebied en haalt snel een volgend niveau! Bekijk de mogelijkheden.
Lees verder
IFV en Brandweer Nederland onderzochten brandgedrag stoelen
Wat is het verschil in brandgedrag tussen een nieuw type stoel en een conventionele stoel en wat zijn de vlucht- en overlevingsmogelijkheden bij beide typen stoelen? Dit is onderzocht aan de hand van zogenaamde impressietesten. Dit onderzoek is een vervolg op eerdere onderzoeken naar brandveiligheid van meubilair van de Brandweeracademie van het IFV en Brandweer Nederland.
Lees verder
NN Group neemt levensverzekeringsactiviteiten over van AAV
NN Group, ABN AMRO Bank en hun joint venture ABN AMRO Verzekeringen (AAV) maken vandaag bekend dat zij overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van AAV’s levensverzekeringsdochter aan Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij (NN Life & Pensions). AAV gaat zich volledig richten op schade en hun intermediair bedrijf.
Lees verder
Meijers lanceert het eerste nummer van FOOD & FEED
Meijers lanceert FOOD & FEED: het online magazine over risicomanagement in de voedingsindustrie. In het magazine staan trends, ontwikkelingen, achtergronden en wetenswaardigheden op het gebied van risicomanagement in de wereld van food en feed.
Lees verder
Jean-Paul Ligthart benoemt tot voorzitter Verenigde RegioBank Adviseurs
Tijdens een bijzondere (digitale) Algemene Ledenvergadering is Jean-Paul Ligthart door de leden van de Verenigde RegioBank Adviseurs (VRA) gekozen tot voorzitter. Hij volgt in deze functie Cees Meijer op die per 1 januari 2022 is teruggetreden uit het bestuur.
Lees verder
Aon ontzorgt sportorganisaties met platform Samen voor de Sportieve Zaak
De verantwoordelijkheden van sportbesturen worden steeds groter door veranderende wet- en regelgeving, het cyberveilig omgaan met ledenbestanden, vandalisme en aansprakelijksheidsrisico’s. Aon wil sportorganisaties graag verder helpen in deze complexe wereld van risico’s en verantwoordelijkheden en lanceert daarom het platform ‘Samen voor de Sportieve Zaak’.
Lees verder
Arntz | van Helden bv breidt het marine- en JH143-team fors uit
Begin dit jaar zijn Xander Peters en Paul Luijmes in dienst getreden ter versterking van de afdeling Marine van technisch expertisebureau Arntz | van Helden en het team van dochteronderneming Halyard Risk. Per 17 januari 2022 is ook nog eens Nicky de Jong toegevoegd aan de afdeling Marine. En de uitbreiding is nog niet compleet: Arntz is ook nog op zoek naar een schade-expert voor de afdeling Landmateriaal.
Lees verder
Achmea introduceert Green Finance Framework
Achmea heeft een raamwerk voor groene financiering opgezet, het Green Finance Framework. Achmea is van plan om de opbrengst van financieringsinstrumenten die onder het framework worden uitgegeven toe te wijzen aan het (her)financieren van groene leningen en investeringen. Daarbij gaat het om leningen en investeringen in energiezuinige woningen in Nederland en energiezuinige bedrijfsgebouwen in en buiten Nederland.
Lees verder
67.444 ondernemers hebben steun voor vaste lasten aangevraagd voor Q4 2021
67.444 ondernemers hebben een tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aangevraagd voor het vierde kwartaal van 2021. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het aantal ondernemers dat steun heeft aangevraagd in het derde kwartaal van dat jaar. Op dit moment is al EURO 570.551.612 uitgekeerd aan 49.316 ondernemers.
Lees verder
Ascom bewaakt veiligheid eerste all-electric ziekenhuis op afstand
Ascom, specialist in brandveiligheid, toegangscontrole en camerabeveiliging, helpt de veiligheid van zorgpersoneel, patiënten en bezoekers van het eerste all-electric ziekenhuis in Nederland te bewaken. Het nieuwe Isala Meppel, dat in maart 2022 zijn deuren opent, is uitgerust met allerlei slimme en duurzame technische veiligheidsoplossingen van Ascom. Uniek daarbij is dat de oplossingen op afstand worden bestuurd vanuit een centrale meldkamer in Zwolle.
Lees verder
Uitspraak Hoge Raad zorgt voor doorbraak in woekerpolisaffaire
De Hoge Raad heeft op 11 februari 2022 in de zaak van de Vereniging Woekerpolis.nl een uitspraak gedaan voor woekerpolisgedupeerden. Het verweer van Nationale Nederlanden dat zij slechts minimale informatie aan klanten hoefde te verstrekken, wordt afgewezen. Het is volgens de Hoge Raad aan de rechter om te beoordelen welke aanvullende informatie aan klanten verstrekt had moeten worden. De zaak zal nu verder worden behandeld door het Hof Den Haag.
Lees verder
VACATURE AEGON: (Bouwkundig) schade-expert
De afdeling Claims, is een nieuw opgerichte afdeling, waarin de integrale verantwoordelijkheid voor claims management is georganiseerd. Dit betreft o.a.: schadebehandeling, contact met klanten en adviseurs, expertisedienst en het schadeherstelnetwerk. Primaire mindset voor de afdeling is operational excellence, ofwel: efficiënt & beheerst proces en tevreden klanten en adviseurs. Dat betekent naast het behandelen van schades en het beheersen van de schadelast een belangrijke taak om de efficiëntie te verbeteren.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716