Nieuwsoverzicht week 47
AFM en minister negeren problemen exacte provisietransparantie
Minister Hoekstra staat op het punt onwerkbare en ineffectieve regelgeving in te voeren. Zijn voorstel om provisies bij schadeverzekeringen exact transparant te maken staat haaks op zijn zelf opgelegde randvoorwaarden. Door de gekozen uitvoering is het niet in het belang van de klant én wordt het gelijk speelveld verstoord tussen advieskantoren en directe verzekeraars. Adfiz roept nu de Tweede Kamer op: zorg voor een uitvoerbaar systeem, waarbij consumenten goede informatie krijgen op het moment dat ze voor advies kiezen. En leg dezelfde verplichting op aan directe verzekeraars.
Lees verder
Marco Mulder en Imke Swierstra naar Allianz Benelux
Op 1 december treden Marco Mulder en Imke Swierstra in dienst bij Allianz Benelux als Specialisten Engineering. Beiden gaan zich bezighouden met de acceptatie van Engineeringsrisico’s binnen de grootzakelijk markt.
Lees verder
Wordt de beroepseed serieus genomen?
DNB houdt toezicht op de naleving van de beroepseed. In dat kader is een onderzoek verricht bij banken, verzekeraars en betaalinstellingen. Conclusie: de beroepseed wordt serieus genomen, maar kan explicieter terugkomen na de eedaflegging.
Lees verder
Lokale armoede- en schuldenprojecten helpen driekwart deelnemers
Nationale-Nederlanden en Aegon hebben samen met de Hogeschool van Amsterdam de afgelopen vijf jaar onderzoek gedaan naar de impact en het effect van lokale, informele armoede- en schuldenprojecten in zeven Nederlandse steden: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam en Zwolle. Drie op de vier deelnemers van de onderzochte projecten geven aan na afloop financieel zelfredzamer te zijn.
Lees verder
Samenwerking wordt kern van bedrijfsmodel automatiseerders
De stichting Contactgroep Automatisering, CGA, verwacht dat het professionaliseren van samenwerking tussen organisaties in de nabije toekomst steeds belangrijker wordt. Dit kwam naar voren tijdens een sessie die de CGA in samenwerking met AlliantiePartners heeft georganiseerd.
Lees verder
William van de Watering naar Arcus Letselschade
Na 15 jaar vennoot te zijn geweest bij GRM Expertises, heeft William van de Watering besloten om de laatste jaren van zijn carrière aan de slachtofferkant te werken. Per 1 maart 2022 start William als operationeel directeur bij het door zijn zoon Jorg van de Watering opgerichte advocatenkantoor Arcus Letselschade BV, het kantoor is gespecialiseerd in letselschade en staat enkel slachtoffers en nabestaanden bij.
Lees verder
Stap nu over op eHerkenning en het Bedrijfscertificaat! En doe ervaring op
Brancheorganisaties Adfiz, NVGA, Verbond van Verzekeraars en SIVI roepen alle ondernemingen in de verzekeringssector op om – mocht dit nog niet zijn gedaan – nú over te gaan van Digitaal Paspoort naar eHerkenning (voor medewerkers) en Bedrijfscertificaat (voor ondernemingen) en direct met deze middelen ervaring op te gaan doen. Om ná 7 januari geen leereffecten te ervaren, is starten met het gebruik een must.
Lees verder
Juridische kosten dieselschandaal lopen op tot 1,2 miljard euro
Ruim zes jaar na het dieselschandaal waarbij Volkswagen wereldwijd in opspraak kwam, blijven de juridische kosten stijgen. Het dieselschandaal blijft hierdoor de duurste schadegebeurtenis ooit. Ruim zes jaar nadat het dieselschandaal aan het licht kwam, blijven de juridische kosten stijgen.
Lees verder
Meer dan 100.000 schademeldingen afgehandeld
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft afgelopen week de 100.000ste schademelding afgehandeld voor scheuren en andere fysieke schade aan gebouwen. Er is sinds de start op 19 maart 2018 in totaal 1,193 miljard euro vergoeding toegekend door het IMG.
Lees verder
Steven van Oostrum wordt specialist evenementen verzekeringen Klap No Risk
Steven van Oostrum stapt per 1 december aanstaande over naar Klap No Risk waar hij de functie van specialist evenementen verzekeringen zal vervullen. Klap No Risk is een verzekeringsadvieskantoor dat zich richt op de entertainmentmarkt. Het bedrijf verzekert evenementen, artiesten, muziektours, clubs, poppodia, films en freelancers. Steven komt bij VKG vandaan.
Lees verder
Groei ondanks corona: derde FD Gazellen Award voor JBL&G
Voor het derde jaar op rij behoort letselschadebureau JBL&G tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. In maart wordt daarvoor weer de FD Gazellen Award uitgereikt, de prestigieuze ondernemersprijs van Het Financieele Dagblad.
Lees verder
VACATURE LETSELSCHADE.COM: Register-expert Personenschade
Letselschade.com behartigt al ruim 30 jaar de belangen van mensen die als gevolg van bijvoorbeeld een ongeval letselschade hebben opgelopen. Letselschade-slachtoffers komen na een ongeval ongewild terecht in moeilijke omstandigheden; medisch, juridisch, sociaal en financieel. Daarbij komt dat een ongeval vaak grote impact heeft op werk en gezin en ook psychisch belastend kan zijn.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716