Nieuwsbrief week 47
Paul van Beek: Iedere calamiteit is uniek
De watersnoodramp in Limburg voltrok zich midden juli, maar vandaag de dag zijn branchegenoten nog dagelijks in het gebied aan het werk. Een aantal van hen blikt terug op de afgelopen maanden: welke impact heeft de ramp op ze gehad en welke lessen kunnen we hieruit trekken? Voorlopig als laatste in deze serie Paul van Beek, International Technical Director bij Arepa Benelux.
Lees verder
Product recalls blijven hoog in Europa
Sedgwick, wereldwijde leverancier van technologie-gebaseerde risico-, benefits- en geïntegreerde bedrijfsoplossingen, heeft zijn nieuwste Europese product recall index rapport gepubliceerd. Uit het rapport blijkt dat het terugroepvolume consistent hoog blijft in reactie op nieuwe en veranderende regelgeving, toegenomen controle op milieu- en duurzaamheidspraktijken en wijdverspreide operationele uitdagingen.
Lees verder
a.s.r. gaat boeren belonen voor duurzame bedrijfsvoering
a.s.r. gaat boeren belonen die zich inzetten voor een duurzame bedrijfsvoering. Boeren die landbouwgrond van a.s.r. in gebruik hebben kunnen een korting ontvangen van 5 tot 10% op de canon, wanneer zij hun grond duurzaam beheren. Om de agrarische sector te verduurzamen zet a.s.r. al geruime tijd samen met boeren stappen om de bodemgezondheid te verbeteren en biodiversiteit te bevorderen. Met deze nieuwe stap wil a.s.r. de duurzaamheidstransitie versnellen.
Lees verder
Onderzoek KIM naar de zakelijke luchtvaartreiziger
Ongeveer 5% van de Nederlandse bevolking vliegt zakelijk. Deze groep is goed voor 30% van alle vliegreizen die Nederlanders maken. Zakelijke vliegers reizen lang niet altijd in opdracht van de werkgever. Zij nemen ook zelf het initiatief, bijvoorbeeld om een beurs te bezoeken of om deel te nemen aan een congres.
Lees verder
Stalbranden voorkomen door vroegtijdige detectie en automatisch blussen
Het voorkomen van dierlijke slachtoffers door stalbranden is een belangrijke opgave voor de veehouderijsector. Vanuit diverse kanten wordt dit gestimuleerd. Ook vanuit de sector zelf. Wageningen Livestock Research heeft in samenwerking met het IFV een studie uitgevoerd naar zowel de mogelijkheden om vroegtijdig een brand in een stal te detecteren als het inschakelen van automatische blusapparatuur.
Lees verder
Rechtsontwikkeling in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
Op 16 december 2021 organiseert de master Aansprakelijkheid en Verzekering een online symposium met thema Rechtsontwikkeling in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht: wie is aan zet en waar staan we?’.
Lees verder
Adfiz Prestatie Onderzoek gaat volledig op de schop
Het Adfiz Prestatie Onderzoek meet al vele jaren de kwaliteit van aanbieders. De afgelopen jaren zijn naast de generieke brancheprijzen nieuwe themaprijzen geïntroduceerd. Deze focus op concrete verbeterterreinen wordt leidend in een geheel nieuwe opzet van het Adfiz Prestatie Onderzoek. De branchevereniging is gestopt met de doorlopende enquête onder adviseurs die de laatste jaren uitgevoerd is door CYS.
Lees verder
Verbond beantwoordt vragen over schades aangericht door coronarellen
De coronamaatregelen die de overheid heeft ingesteld om de aanhoudende verspreiding van het virus te stoppen heeft in diverse Nederlandse steden geleid tot 'coronarellen' waarbij schade is ontstaan aan publieke en private eigendommen. Het Verbond van Verzekeraars geeft antwoord op de vele vragen die zij binnenkrijgen.
Lees verder
Prim Bhairo Senior Property Underwriter Benelux bij Chubb
Prim Bhairo is deze maand gestart als Senior Property Underwriter voor de Benelux bij Chubb. Prim wordt verantwoordlijk voor het onderhouden van de relaties met tussenpersonen en risk & insurance managers, en het verder uitbouwen van Chubb’s brandportefeuille in de Benelux. Hij zal voornamelijk vanuit het Rotterdamse kantoor werken en rapporteren aan Carl van Lieshout, Property Manager Benelux.
Lees verder
Achmea kondigt gedeeltelijke inkoop eigen aandelen aan
Achmea heeft op maandag 22 november het voornemen aangekondigd om gewone eigen aandelen in te kopen en te verwerven voor een bedrag van circa 131 miljoen euro. Achmea is van plan de minderheidsaandeelhouders Fundo de Pensões de Grupo Banco Comercial Português en Stichting Beheer Aandelen Achmea uit te kopen. Deze inkoop vereenvoudigt de aandeelhoudersstructuur van Achmea.
Lees verder
Anita Wolters wordt underwriter bij het AVB team van MS Amlin
Per 1 december start Anita Wolters als underwriter bij het Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven volmacht team van MS Amlin. Het team bestaat verder uit Thomas Koenders, Jessica de Lijzer (proposities) en met ondersteuning van Evi Rooker en Nabil Aferdou.
Lees verder
VACATURE TOP EXPERTISE: Kwaliteitscoördinator
TOP Expertise BV is een onafhankelijk expertisebureau, gespecialiseerd in het regelen van technische schades en het uitvoeren van inspecties. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf, gevestigd in Rotterdam-Hoogvliet en Zwolle, maar werkzaam in heel Nederland. Onze experts zijn gespecialiseerd in de behandeling van al dan niet “complexe” schadegevallen in de bouw, civiele techniek en installatietechniek. Naast schade-expertise verrichten wij bouwkundige vooropnames en risico-inspecties voorafgaand aan bouw- en infrawerkzaamheden.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716