Nieuwsoverzicht week 45
Niet alleen de schade maar ook de impact gedupeerden is groot
De extreme regenval heeft afgelopen zomer niet alleen tot overstromingen, maar ook tot veel vragen geleid. Reden voor de Tweede Kamer om donderdag 11 november een rondetafelgesprek te organiseren, waarbij Verbondsdirecteur Geeke Feiter namens verzekeraars het woord voerde. Zij benadrukte dat niet alleen de schade, maar ook de impact voor gedupeerden groot is.
Lees verder
Guda Steur: Goed nadenken over werkwijze bij toekomstige natuurrampen
De watersnoodramp in Limburg voltrok zich midden juli, maar vandaag de dag zijn branchegenoten nog dagelijks in het gebied aan het werk. Een aantal van hen blikt terug op de afgelopen maanden: welke impact heeft de ramp op ze gehad en welke lessen kunnen we hieruit trekken? Deze week Guda Steur, schadebehandelaar bij Nh1816 verzekeringen.
Lees verder
Brandgedrag kabels onderzocht
Jaarlijks sterven er in Nederland ongeveer dertig mensen als gevolg van een woningbrand. Zeker een kwart van die branden wordt veroorzaakt door een probleem met de elektriciteit in bijvoorbeeld huishoudelijke apparatuur. Meestal is dit het gevolg van een ondeugdelijk ontwerp. Daarnaast speelt de prestatie van de kabels een rol.
Lees verder
Rianne Baumann neemt Award in ontvangst
Op woensdag 10 november vond de uitreiking plaats van de Women to Watch Awards voor talentvolle vrouwelijke leidinggevenden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Chief Broking Officer bij Raetsheren Van Orden Rianne Baumann mocht als enige Nederlandse de Award in ontvangst nemen.
Lees verder
Verzekeraars kunnen een prominente rol vervullen in duurzaamheidstransitie
De haalbaarheid van de klimaatdoelstellingen van Parijs zijn niet bepaald positief te noemen, desondanks was men tijdens het online VNAB Visie event van 10 november optimistisch. Verzekeraars kunnen hierbij een belangrijke rol vervullen, zowel in de eigen bedrijfsvoering, in het beleggingsbeleid en als stimulator richting verzekerde bedrijven.
Lees verder
Sedgwick Rekenflits: Hoge Raad adviseert aanslagen box 3 te vernietigen
In de Sedgwick Rekenflits van deze maand komt onder andere de discussie over de rekenrente en de fiscale schade aan bod. Los hiervan zijn er ook andere ontwikkelingen gaande waarmee de heffing in Box III voorkomen kan worden. Oplossingen hiervoor kunnen wellicht gevonden worden in het ‘open fonds voor gemene rekening’ of de ‘Spaar BV’.
Lees verder
VKG sluit aan op Aplaza
Full serviceprovider VKG is onlangs aangesloten op het Aplaza-platform. Dit platform zorgt voor een koppeling tussen het softwaresysteem van een bij VKG aangesloten financieel adviseur en het extranet van VKG. Hiermee levert de koppeling de financieel adviseurs tijdwinst op, het voorkomt fouten en de dossiers zijn altijd up-to-date.
Lees verder
Welten versterkt directie om groeiambities te versnellen
Opleider en detacheerder Welten heeft per 1 november haar C-level-directie verstevigd met de komst van COO Jasper Stultiens en CMO Joost van Dijk.
Lees verder
MZA breidt uit in Noord-Holland
Per 1 januari 2022 neemt MZA het in Enkhuizen gelegen ACN Assurantiën over. Het is de eerste stap in de ambitie om een van de belangrijkste spelers op het gebied van verzekeren en financieel advies in Noord-Holland te worden.
Lees verder
FRISS breidt managementteam uit met CPTO Marieke Saeij
FRISS, leverancier van AI aangestuurde, end-to-end fraude-preventie en -opsporingsoplossingen voor schadeverzekeraars, heeft dinsdag bekendgemaakt dat Marieke Saeij het team komt versterken als nieuwe Chief Product & Technology Officer (CPTO).
Lees verder
Veel complexe waterschades nog niet afgehandeld
Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben verzekeraars inmiddels zo'n 70% van de particuliere schades en circa 50% van de zakelijke schades volledig afgehandeld. Grote, complexe waterschades, de invloed van COVID-19 en schaarste in de bouwbranche zorgen voor een langer afhandelproces. In totaal hebben verzekeraars circa 25.000 schademeldingen uit Limburg en Noord-Brabant ontvangen als gevolg van de wateroverlast in juli. Het Verbond schat de totale verzekerde schade op zo'n 160 tot 250 miljoen euro.
Lees verder
VACATURE ACHMEA: Fraudecoördinator Inkomen Collectief
Sta jij sterk in je schoenen en weet je de feiten helder op tafel te krijgen? Kun jij snel schakelen en durf je knopen door te hakken? Als fraudecoördinator ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren van onderzoeken naar fraude op het gebied van verzuim en WIA. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor klachten en vragen van klanten.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716