Nieuwsoverzicht week 44
Rapport Chubb over actuele SRCC risico's
Chubb publiceert een rapport over de actuele risico’s van stakingen, rellen en ordeverstoringen (Strikes, Riots & Civil Commotion, afgekort SRCC). In het rapport, met de titel 'Confidence in Conflict: Insuring Your Business Against Civil Unrest', worden ontwikkelingen rondom SRCC-risico's geanalyseerd.
Lees verder
Alles verandert, niets blijft hetzelfde
Een pandemie maakte dat we ons nog bewuster zijn van het nut van verzekeren, zeker als het gaat om onze gezondheid. Als dit ons tien jaar geleden was verteld, hadden we de boodschapper voor gek verklaard. Maar alles verandert en daardoor blijft niets hetzelfde. Dit geldt ook voor de verzekeringsbranche.
Lees verder
Peter de Jong: Enorme gastvrijheid ondanks de ellende
De watersnoodramp in Limburg voltrok zich midden juli, maar vandaag de dag zijn branchegenoten nog dagelijks in het gebied aan het werk. Een aantal van hen blikt terug op de afgelopen maanden: welke impact heeft de ramp op ze gehad en welke lessen kunnen we hieruit trekken? Deze week Peter de Jong, operationeel manager bij PS Calamiteiten.
Lees verder
NIVRE annuleert Rendez-Vous d’Expertise
Met het oog op de nieuwe maatregelen die gisteren door het kabinet zijn aangekondigd om verdere verspreiding van het virus COVID-19 en de diverse varianten tegen te gaan, heeft het NIVRE besloten het Rendez-Vous d’Expertise te annuleren.
Lees verder
Hogere boetebedragen bij ontbreken energielabel woning
Vanaf deze maand gelden nieuwe boetebedragen als een woning bij verkoop of oplevering niet beschikt over een geldig energielabel. Dit staat in de nieuwe beleidsregel die per 1 november van kracht is.
Lees verder
Al 5000 meldingen ontvangen van nep-telefoontje bij Fraudehelpdesk
Ongeveer 5.000 mensen hebben inmiddels bij de Fraudehelpdesk gemeld dat zij telefonisch zijn benaderd namens de ‘National Police’ of de ‘Dutch Supreme Court’ (de Hoge Raad der Nederlanden). In werkelijkheid zijn het nep-telefoontjes. Het merendeel van deze meldingen werd in de maand oktober gedaan.
Lees verder
Wie wint er van de consolidatie in de intermediaire markt?
Op 23 november 2021 gaat de AM dag vooralsnog door in DeFabrique in Utrecht. Binnenkort wordt het definitieve programma bekendgemaakt. De Federatie van Assurantieclubs verzorgt die dag een van de bijeenkomsten in de zaal Kalvermelk2c.
Lees verder
NIVO neemt eerste elektrisch aangedreven hogedrukunit in bedrijf
Schoonmaakbedrijf NIVO nam onlangs een unieke hogedruktrailer in ontvangst uit handen van BOS Sneek op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden. Een belangrijke stap in de transitie naar fossielvrij en geluidsarm reinigen met hoge druk. De komende weken wordt hier, in opdracht van de Gemeente Leeuwarden, door NIVO Specialistische Reiniging de letters van LF2018 op het plein voor de Oldehove verwijderd. Een mooie aftrap voor deze ingenieuze unit.
Lees verder
Rechten bij online shoppen voor Nederlander vaak een raadsel
Veel Nederlanders zijn slecht op de hoogte van de rechten die zij hebben als consument wanneer zij een product of dienst online hebben aangeschaft. Dat concludeert juridisch probleemoplosser ARAG op basis van representatief onderzoek onder meer dan tweeduizend Nederlandse consumenten.
Lees verder
Ook Young Insurance blaast 10-jubileum van 18 november af
Ze hadden zo zo verheugd om na ruim twee jaar alsnog het 10-jarig jubileum te vieren. Helaas heeft het bestuur na de persconferentie besloten om het jubileum van 18 november opnieuw af te gelasten.
Lees verder
RSA Nederland benoemt Ferdinand Bakker als Underwriter Marine Cargo
RSA Nederland, de Nederlandse tak van de verzekeringsgroep RSA Luxembourg S.A., heeft de benoeming aangekondigd van Ferdinand Bakker als Underwriter Marine Cargo. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in de verzekeringsbranche, met sterke vaardigheden in Marine underwriting.
Lees verder
VNAB heeft het marktdiner na de persconferentie alsnog geannuleerd
Direct na de persconferentie van dinsdag 2 november, heeft het VNAB-bestuur besloten om het marktdiner wat gisteravond zou plaatsvinden te annuleren als gevolg van de recent aangescherpte coronamaatregelen.
Lees verder
VACATURE AXA XL: Junior Liability Underwriter
Wij zijn een marktleidende, wereldwijde (her)verzekeraar. Met een innovatieve aanpak voor het oplossen van complexe risico's hebben wij de kennis en ervaring. En we zijn op zoek naar meer. AXA XL, de P&C en Specialty risk divisie van AXA, staat bekend om het oplossen van complexe risico's. Wij bieden niet alleen (her)verzekeringen aan, wij vinden ze opnieuw uit. Hoe? Door een sterk en efficiënt kapitaalplatform te combineren met data-gedreven inzichten, toonaangevende technologie en het beste talent in een flexibele en inclusieve werkomgeving, die in staat is om de beste klantenservice te bieden. Voor het AXA XL Benelux team te Amsterdam zijn we opzoek naar een Junior Liability Underwriter.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716