Nieuwsbrief week 44
Ron Heusschen: Trek lering uit deze calamiteit
De watersnoodramp in Limburg voltrok zich midden juli, maar vandaag de dag zijn branchegenoten nog dagelijks in het gebied aan het werk. Een aantal van hen blikt terug op de afgelopen maanden: welke impact heeft de ramp op ze gehad en welke lessen kunnen we hieruit trekken? Deze week als eerste Ron Heusschen, schade-expert bij KakesWaal.
Lees verder
‘De Burcht’ en ARAG gaan samenwerking aan
De ARAG rechtsbijstandsportefeuille van AssuradeurenGilde b.v. wordt sinds 1 juli 2021 bij N.V. Verzekering Maatschappij ‘De Burcht’ geadministreerd. Op dinsdag 21 september jl. is de samenwerkingsovereenkomst tussen 'De Burcht' en ARAG officieel bekrachtigd.
Lees verder
Commissie van Beroep Kifid verruimt vrije advocaatkeuze niet
in het kader van een rechtsbijstandverzekering en het recht op vrije advocaatkeuze gaat het niet zover dat een consument altijd zelf op kosten van de verzekeraar een advocaat kan kiezen. Er moet een relatie zijn met een administratieve of gerechtelijke procedure. Dit in tegenstelling tot wat de Geschillencommissie heeft beslist in een eerder gedane uitspraak.
Lees verder
Jack van der Velde nieuwe CEO van CCS
De Raad van Commissarissen van CCS heeft aangekondigd dat Jack van der Velde per 1 november 2021 Max Speur opvolgt als CEO van CCS.
Lees verder
Partijen volgen aanbevelingen op na verlies containers op Noordzee
In de nacht van 1 op 2 januari 2019 verloor het Panamese containerschip MSC ZOE 342 containers op de Noordzee ten noorden van het Nederlandse Waddengebied. Naar aanleiding van het rapport door de Onderzoeksraad voor Veiligheid worden de aanbevelingen door de partijen opgevolgd.
Lees verder
Verbond blij met uitspraak van de Commissie van Beroep van het Kifid
Het Verbond is blij met de uitspraak van de Commissie van Beroep van het Kifid inzake de Vrije Keuze van Rechtshulpverlener (VKR). Het Kifid stelt vandaag dat de eerdere uitspraak van de geschillencommissie geen steun vindt in het recht.
Lees verder
Tess Holtslag maakt overstap naar HDI Global Specialty
Per 1 november is Tess Holtslag aan de slag gegaan bij haar nieuwe werkgever HDI Global Specialty als Senior Underwriter. Tess heeft hiervoor bijna vijf jaar voor de NN gewerkt met als laatste functie Senior Underwriter Marine Co-Insurance.
Lees verder
Stijging commerciële verzekeringspremies zwakt wereldwijd langzaam af
In het derde kwartaal van 2021 stegen de premies van commerciële verzekeringen wereldwijd met 15%. Dat is dezelfde stijging als in het vorige kwartaal. Ondanks dat dit het zestiende achtereenvolgende kwartaal is waarbij een stijging plaats vond, zwakt die stijging nu langzaam af. De piek in prijsstijging vond in het vierde kwartaal van 2020 plaats met 22%. Dit blijkt uit de Global Insurance Market Index van risicoadviseur Marsh.
Lees verder
Mark Keijman Associate Partner bij Heiwegen Consultancy!
Heiwegen Consultancy en Mark Keijman starten per 1 november hun samenwerking; Mark wordt Associate Partner bij Heiwegen Consultancy.
Lees verder
Verbeterd toezicht versterkt integriteit advocatuur
Om de onafhankelijkheid en de kwaliteit van het toezicht op de advocatuur te versterken, vervangt het kabinet het huidige systeem – waarbij elf lokale dekens in hun eigen regio toezicht houden – door één landelijke toezichthouder die verantwoordelijk is voor het toezicht op alle advocaten. Dat maakt het toezicht op de advocatuur onafhankelijker, uniformer en effectiever, zo schrijft minister Dekker (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer.
Lees verder
Toename woninginbraken door versoepeling coronamaatregelen
Het aantal woninginbraken nam de afgelopen jaren af, maar neemt sinds een aantal maanden weer toe. Volgens de politie heeft deze stijging te maken met het versoepelen van de coronamaatregelen. Wat wordt er gedekt door de woonverzekering?
Lees verder
Nieuwe RoadView verbetert de veiligheid van de bestuurder in de auto
AddSecure lanceert RoadView, een camerasysteem voor in de auto om de veiligheid van de bestuurder te verbeteren. Het nieuwe alles-in-één-apparaat is bedoeld voor wagenparken van bedrijfsvoertuigen om de veiligheid van de bestuurder te verbeteren en rechtszaken in geval van een incident te voorkomen. Deze oplossing zal worden geïntroduceerd op ICT & Logistiek, stand 01.E030.
Lees verder
SCHADE magazine nu ook online te lezen
Vanavond is een persconferentie en naar verwachting gaan we deels terug naar het 'nieuwe' normaal en wordt er weer verzocht om zoveel mogelijk thuis te werken. We zullen geduldig moeten afwachten voordat we terug kunnen naar het 'oude' normaal. Wij spelen hier in ieder geval op in door het nieuwste nummer van het SCHADE magazine nu al online te publiceren.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716