Nieuwsoverzicht week 36
Verzekeringsfraude met retourzendingen groeit
Volgens het Verbond van Verzekeraars nemen de aantallen van verzekeringsfraude bij retourzendingen van pakketten sterk toe. Het Verbond baseert zich op onderzoek uitgevoerd door pakketbezorger DPD. Uit het onderzoek blijkt dat Nederland koploper is met 13% aan retourzendingen in Europa. Er is niet bekend hoe vaak er ten onrechte teruggestuurde goederen in een verzekeringsclaim terechtkomen.
Lees verder
Adfiz anticipeert op digitale weerbaarheid
De afhankelijkheid van digitale processen in de financiële sector neemt toe, net zoals het aantal gerichte cyberaanvallen op financiële organisaties. Adfiz blikt, tijdens het Zakelijk Platform op woensdag 22 september in de expertsessie over DORA met de AFM, vooruit op bestaande en aankomende regelgeving zodat men zich hier tijdig op kan voorbereiden.
Lees verder
Is een conditie zoals van vóór de calamiteit een redelijke verwachting?
Reconditionering van apparatuur; is een conditie zoals van vóór de calamiteit een redelijke verwachting? Tijdens een webinar georganiseerd door AREPA op 15 september wordt er ingegaan op de basisprincipes van apparatuurherstel en uitgelegd wat er verwacht kan worden wanneer het herstel is voltooid.
Lees verder
Live paneldiscussie met CEO’s tijdens FERMA TALKS event
Op 11 en 12 oktober organiseert FERMA een live paneldiscussie met CEO’s uit de verzekeringsbranche tijdens het FERMA TALKS event; De verzekeringsmarkt na COVID-19 Hoe zal de traditioneel sterke relatie tussen het bedrijfsleven en de verzekeringsmarkt evolueren na covid?
Lees verder
Directe verzekering: de letselschaderegeling op de schop?
Sinds 1 juli handelen verzekeraars schade aan particuliere personenauto’s van hun eigen klanten zelf af. Het Verbond van Verzekeraars spreekt over een eerste stap op weg naar een toekomstige directe verzekering voor letselschadezaken. De redactie van het tijdschrift Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade (AV&S), Wolters Kluwer en Studiecentrum Kerckebosch organiseren daarom op 8 oktober het online symposium: Directe verzekering: de letselschaderegeling op de schop?
Lees verder
Swiss Re ziet groeiende vraag naar verzekeringsdekking
Swiss Re verwacht dat de premies op de verzekeringsmarkt zullen blijven stijgen onder invloed van de toegenomen blootstelling aan risico's, het toegenomen risicobewustzijn en de veranderende behoeften van klanten.
Lees verder
Hybride werken blijft ook na de pandemie voortbestaan
Uit onderzoek van Willis Towers Watson blijkt dat hybride werken, deels thuis en deels op kantoor, een vast werkmodel voor de toekomst wordt: 3 op de 10 werkgevers verwachten dat hun personeelsbestand over twee jaar hybride werkt, en iets meer dan 4 op de 10 werkgevers verwachten dat zij dan weer volledig op kantoorlocatie werken.
Lees verder
Robert Kerkhoven en Ruben Slot naar KakesWaal Expertise
Per 1 september zijn Robert Kerkhoven en Ruben Slot in dienst getreden bij KakesWaal Expertise waar ze als schade-expert aan de slag zijn gegaan.
Lees verder
RiFD maakt zoeken mogelijk binnen websites adviseurs
RiFD introduceert een nieuwe tool, INFAS SectorSearch. Daarmee kunnen INFAS-gebruikers informatie zoeken op websites van financiële dienstverleners. RiFD heeft alle websites van advieskantoren in beeld; het gaat om 12.000 domeinnamen. Zoekresultaten worden gelijk gekoppeld aan de adviesbedrijven en hun kenmerken. Een handig instrument voor marktonderzoek, concurrentieanalyse, productontwikkeling en SEO-optimalisatie.
Lees verder
Roderick Munsters nieuwe voorzitter van de RvC Athora Netherlands
Maarten Dijkshoorn (1950) heeft besloten per 1 oktober terug te treden als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. Per gelijke datum wordt Roderick Munsters (1963) benoemd tot voorzitter van de RvC van Athora Netherlands en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft goedkeuring verleend voor de benoemingen.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716