Nieuwsoverzicht week 29
Honderden miljoenen euro's schade aan spoorwegen in Nederland, België en Duitsland
Aan het vakblad voor de spoorsector, Spoor Pro laten Pro Rail en Infrabel weten dat de schade door de wateroverlast aan de Nederlandse Spoorwegen op een half miljoen euro en aan de Belgische spoorwegen zeker op tientallen miljoenen euro’s wordt geschat. In Duitsland houdt Spoorbedrijf Deutsche Bahn rekening met honderden miljoenen schade.
Lees verder
Consolidatiegolf vraagt om transparantie over mate (on)afhankelijkheid
Fred de Jong is als onderzoeker en consultant gespecialiseerd in de financieel adviesmarkt. Fred heeft aan de hand van een eigen onderzoek een blog geschreven over de financieel adviesmarkt waar sprake is van een consolidatiegolf die vraagt om transparantie over de mate van (on) afhankelijkheid.
Lees verder
Kabinet meldt overzicht overheidsregelingen gedupeerde Limburgers
Het kabinet wil de door wateroverlast getroffen Limburgers bijstaan. Bewoners, ondernemers, overheden, religieuze instellingen, verenigingen en stichtingen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten bij materiële schade die niet verzekerbaar, vermijdbaar of verhaalbaar is.
Lees verder
Meer mensen verdronken in 2020
In 2020 verdronken 107 inwoners van Nederland, 31 meer dan in 2019. Het aantal mannen dat verdronk steeg van 64 in 2019 naar 85 afgelopen jaar. Bij vrouwen steeg het aantal verdrinkingen van 12 naar 22. Naast 107 inwoners verdronken 30 niet-inwoners. Dat meldt het CBS op basis van de meest recente cijfers.
Lees verder
Gemeente Valkenburg: geschatte schade 400 miljoen euro
De gemeente Valkenburg heeft vandaag een persconferentie gegeven over de gevolgen van de watersnood. Volgens burgemeester van Valkenburg, Daan Prevoo, bedraagt de totale schade 400 miljoen euro. Het herstel zal zeker nog maanden gaan duren.
Lees verder
Daling diefstalcijfers zet door
De in 2020 ingezette daling zet stevig door. In het eerste halfjaar van 2021 zijn er 2578 personenauto’s gestolen, dit is een daling van ruim 21% ten opzichte van 2020. De diefstal van lichte bedrijfswagens is zelfs verminderd met ruim 41%. De kans op terugvinden van een gestolen voertuig is de eerste dag na de diefstal het grootst en is licht gestegen met ruim 2%.
Lees verder
Schademeldingen overstroming Limburg
Verzekeraars waaronder Interpolis en Centraal Beheer melden al bijna 2000 schademeldingen en bij verzekeraar Nationale-Nederlanden en haar labels zijn er inmiddels ook rond de 2000 schademeldingen na de wateroverlast in Limburg.
Lees verder
Unigarant en ARAG tekenen samenwerkingsovereenkomst
De rechtsbijstand portefeuilles van Unigarant, het verzekeringsbedrijf van ANWB, komen vanaf 1 januari 2022 in beheer van rechtsbijstandsverzekeraar en juridisch probleemoplosser ARAG.
Lees verder
Verzekeraars willen zo snel mogelijk verzekerde schade uitkeren
Door verzekeraars wordt alles op alles gezet om snel de verzekerde schade uit te keren aan getroffen klanten in Limburg. Verschillende maatschappijen vermelden op hun websites hoe klanten waterschades aan huizen, bedrijfspanden en voertuigen kunnen doorgeven. Stichting Salvage is namens verzekeraars ook aanwezig in het getroffen gebied om hulp te bieden.
Lees verder
Mandy Claus treedt in dienst bij Justiz Letselschade
Per 1 juli 2021 is Mandy Claus bij Justiz Letselschade B.V. in dienst getreden als letselschade-expert. Mandy heeft in 2011 haar rechtenstudie aan de Universiteit van Nijmegen afgerond en sindsdien staat ze slachtoffers bij in diverse soorten letselschadezaken.
Lees verder
Nederland op rood: zwartste zaterdag ooit dreigt
De coronakaart van Europa heeft veel weg van een op hol geslagen stoplicht. Dan gaat dit land op groen, dan gaat dat land weer op oranje en inmiddels staat Nederland zelfs op (donker)rood. Verre vliegreizen zitten er voorlopig niet in en dus is de verwachting dat Nederlanders massaal met de auto op vakantie gaan naar ‘groene’ landen.
Lees verder
Jan Willem Prins naar Van der Toorn Personenschade
Per 1 augustus 2021 wordt het team van (register-)experts en letselschadejuristen van Van der Toorn Personenschade uitgebreid met mr. Jan Willem Prins NIVRE-re.
Lees verder
Wereldwijde storing websites
Donderdagmiddag waren er door een storing veel websites wereldwijd voor korte tijd niet of slecht bereikbaar. De oorzaak lag bij het content delivery network Akamai Technologies, het bedrijf maakte er op hun eigen website melding van dat men zich bewust was van een probleem met de Edge DNS service.
Lees verder
Joost Vink nieuwe CEO bij Raetsheren van Orden Groep
Joost Vink wordt per 1 september 2021 benoemd tot CEO van Raetsheren, hij volgt hiermee Herman Verhagen op die het bedrijf in 1991 heeft opgericht. Herman Verhagen blijft betrokken bij de groep als bestuurder van Acrisure Netherlands BV.
Lees verder
Achmea Innovation Fund verkoopt belang in Stroke2prevent
Stroke2prevent uit Zwolle, actief op het gebied van hartchirurgie, gaat haar vleugels internationaal uitslaan. Daarbij wordt het bedrijf gesteund door de medische groothandel DeRoyal Healthcare uit de Verenigde Staten. Het Achmea Innovation Fund heeft recent de registratie van Stroke2prevent bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) mogelijk gemaakt.
Lees verder
Veterfina eerste huisdierenverzekeraar met Europese vergunning
Deze maand werd bekend dat verzekeringsmaatschappij Veterfina als eerste verzekeraar gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor huisdieren een Europese Solvency II-vergunning heeft gekregen. De vergunning, verstrekt door toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB), is geldig in de gehele EU.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716