Nieuwsoverzicht week 28
SCHADE magazine wenst u een fijne vakantie!
Met alles wat er momenteel gaande is in ons kikkerlandje staat de zomervakantie voor de deur. Voor veel mensen zijn de omstandigheden momenteel onzeker en verdrietig. Voor anderen is het een moeilijke keuze; gaan we wel of niet naar het buitenland... Ongeacht wat u beslist SCHADE magazine wenst iedereen ondanks alles een mooie zomer!
Lees verder
Johan Drost volgt Wiebe Westerhof op als CEO van Troostwijk Groep
Met ingang van 1 september 2021 zal Wiebe Westerhof (58) terugtreden als CEO van Troostwijk Groep. Na een carrière van ruim 35 jaar bij het bedrijf, waarvan 20 jaar als CEO, heeft hij begin dit jaar zijn besluit gedeeld met het Spaanse moederbedrijf Tinsa. Vanaf 1 september zal Johan Drost (49) de taak van CEO op zich nemen.
Lees verder
CFD introduceert keurmerk FinZeker
FinZeker (www.finzeker.nl) is het eerste keurmerk in Nederland voor onafhankelijke advieskantoren, waarbij per adviesmodule (Hypotheek, Pensioen, Vermogen, Verzekeren en Lenen) een keurmerk kan worden afgegeven.
Lees verder
ANVA & AWI zetten de volgende stap in de samenwerking
In augustus vorig jaar kondigden ANVA en AWI aan de eerste stappen te zetten richting een partnership om samen meer waarde te kunnen bieden aan de verzekeringsbranche. Deze samenwerking wordt nu bekrachtigd met een eerste initiatief: Insurance Product Content, productengines voor verzekeraars en gevolmachtigden.
Lees verder
Verwoestende gevolgen overstromingen
De afschuwelijke overstromingen die in ons eigen Limburg een enorme ravage hebben aangericht, hebben verwoestende en dodelijke gevolgen veroorzaakt in dorpen en kleine steden die aan rivieren liggen in België en Duitsland, dit blijkt uit de verschrikkelijke beelden die we zien op de landelijke televisie.
Lees verder
Roel van Dijk algemeen directeur van ANVA draagt stokje over
Na ruim 13 jaar met volle overgave bij ANVA, te hebben gewerkt kiest Roel van Dijk, algemeen directeur sinds 2008, ervoor om het stokje over te dragen aan een opvolger.
Lees verder
Aantal boetes voor gebruik e-step in een jaar verdrievoudigd
Het aantal boetes voor het gebruik van elektrische steps is in een jaar tijd meer dan verdrievoudigd. Vooral in de provincies Noord-Brabant en Noord-Holland schreef de politie vaak bekeuringen uit aan elektrische steppers. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl die analyseerde waar deze bekeuringen in Nederland het vaakst werden uitgedeeld.
Lees verder
VLC & Partners en Mutsaerts tekenen fusieovereenkomst
Op 15 juli kondigen VLC & Partners en Mutsaerts aan samen verder te gaan. Beide bedrijven versterken hiermee de positie op de Nederlandse markt op het gebied van risicomanagement, zorg- en verzuim, pensioen en private insurance.
Lees verder
HDI Global scherpt strategische focus op grootzakelijke markt verder aan
HDI Global, schadeverzekeraar van grootzakelijke risico’s, maakt bekend dat het de producten Motor, Container Trailer, Pleziervaartuigen en het provinciale deel van Land-based Equipment met ingang van 1 augustus niet meer zal aanbieden. Lopende polissen worden vanaf 1 oktober niet meer geprolongeerd.
Lees verder
Nederland maakt tempo met schone bussen
Stil en zonder uitlaatgassen. Dat geldt steeds vaker voor de bus die door de straat rijdt. Nederland loopt voorop in Europa qua schone bussen, en wil in 2030 alle bussen in het openbaar vervoer schoon hebben. Deze bussen zijn voordeliger in het gebruik, maar vragen een investering aan de voorkant. Daarom trekt het kabinet trekt 40 miljoen euro uit voor nieuwe schone bussen. Dat maakt staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) vandaag bekend.
Lees verder
60% van de zzp’ers houdt mede via sporten goede balans tussen werk en privé
Een meerderheid (60%) van de zzp’ers weet een goede balans te houden tussen hun werk en privéleven tijdens corona. Dit blijkt uit een onderzoek* onder 750 zzp’ers en mkb-bedrijven dat Ipsos in opdracht van Allianz heeft uitgevoerd. De belangrijkste manieren om deze balans te bewaren zijn het hebben van een aparte werkruimte (56%), het aanhouden van duidelijke werktijden (28%), het plannen van vaste pauzes zonder afspraken (23%) en regelmatig sporten (23%).
Lees verder
Nieuwe focus Schade Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden brengt een nieuwe focus aan bij het schadebedrijf. De bedrijfsonderdelen Zakelijk - en Particulieren Schade worden ingericht naar distributiekanaal. De bediening van het intermediair voor zowel zakelijk als particulier wordt samengevoegd in het nieuwe bedrijfsonderdeel Schade Intermediair.
Lees verder
Kwetsbare digitale infrastructuur vormt risico voor energietransitie
Wil Nederland de klimaatdoelen halen, dan moet ons land op korte termijn investeren in de veiligheid van de digitale infrastructuur. Dat stelt Agentschap Telecom, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, naar aanleiding van het op maandag 12 juli gepubliceerde rapport ‘Agentschap Telecom in de energietransitie’.
Lees verder
VACATURE MAINPLUS: Front Office Medewerker (40 uur)
MainPlus Schadeherstel in Rijswijk is gespecialiseerd in het organiseren van naturaherstel bij schade aan inboedel en opstal. Wij ontzorgen verzekeraars en volmachten in het schadeherstelproces, van intake tot en met de financiële afhandeling. Dat doen wij duurzaam en onafhankelijk met een landelijk netwerk van contracteerde herstelpartners.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716