Nieuwsoverzicht week 27
BLAAK Underwriting Agencies vertegenwoordigt Chaucer Insurance Company
Per 1 juli 2021 vertegenwoordigt BLAAK Underwriting Agencies de volmachtgever Chaucer Insurance Company (S&P A-; AM Best A) op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Door deze samenwerking kan BLAAK haar klanten extra tekencapaciteit op het gebied van Cascoverzekeringen en daarmee ook meer zekerheid bieden.
Lees verder
Opleiding herstelcoach levert 6 nieuwe herstelcoaches op
De opleiding herstelcoach heeft 6 nieuwe herstelcoaches opgeleverd. Deze door Letsel Opleidingen gegeven opleiding kon ondanks alle coronaperikelen in maart van start gaan.
Lees verder
Ruim 875 miljoen euro boetes voor Duitse autofabrikanten
De Europese Commissie concludeert dat Daimler, BMW en het Volkswagen-concern (Volkswagen, Audi en Porsche) de regels hebben overtreden door samen te spannen bij de technische ontwikkeling op het gebied van de reiniging van stikstofoxiden. De Commissie heeft een boete van ruim 875 miljoen euro opgelegd. Daimler kreeg geen geldboete opgelegd omdat zij het bestaan van het kartel aan de Commissie had onthuld. Alle partijen erkenden hun betrokkenheid bij het kartel en kwamen overeen de zaak te schikken.
Lees verder
De 10 onveiligste buurten om je auto te parkeren
Na het versoepelen van de coronamaatregelen weer met de auto op pad? Dan kun je beter niet parkeren in de binnenstad van Eindhoven. Nergens in Nederland sloegen auto-inbrekers van 2015 tot en met 2020 vaker toe dan in de binnenstad van Eindhoven. Ook verschillende Rotterdamse en Utrechtse buurten blijken het onveiligst om de auto te parkeren. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van de meest recente Politiedata.
Lees verder
Lichte elektrische voertuigen leiden niet altijd tot minder CO2-uitstoot
In het straatbeeld zien we steeds vaker lichte elektrische voertuigen, zoals elektrische snor- en bromfietsen (e-scooters), elektrische vrachtfietsen en elektrische steps (e-steps). Ondanks dat deze voertuigen vaak een duurzaam imago hebben, dragen ze niet altijd bij aan minder CO2-uitstoot. Dit blijkt uit de studie “Op weg met LEV: De rol van lichte elektrische voertuigen in het mobiliteitssysteem” van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM).
Lees verder
Mischa van Westrienen maakt overstap naar Von Reth Contra-Expertise
Per 1 juni 2021 heeft Von Reth Contra-Expertise zijn team versterkt met de komst van Mischa van Westrienen als bouwkundig schade-expert.
Lees verder
Honderden gestolen fietsen teruggevonden door GPS-tracker
Dankzij de GPS-tracker in de fiets van een 64 jarige vrouw uit Zeist zijn honderden gestolen fietsen teruggevonden. De vrouw maakte op 9 juni jl. melding van de diefstal van haar gloednieuwe e-bike bij haar rijwielhandel. Stichting VbV is ingeschakeld om de eigenaren op te sporen.
Lees verder
Zicht verbreedt dienstverlening met intermediaire labels
De intermediaire labels Incomfort assuradeuren en Flexcom4 van Qare worden overgenomen door Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs. Met deze labels wil Zicht haar dienstverlening verder verbreden en zich meer gaan verdiepen in de inkomensverzekeringen.
Lees verder
NN Group neemt meerderheidsbelang in verzekeringsmakelaar Heinenoord
NN Group (NN) heeft overeenstemming bereikt met Qmulus Invest bv en AS Holding bv over de overname van een 70%-belang in verzekeringsmakelaar en serviceprovider Heinenoord, voor een totaalbedrag van EUR 176 miljoen. Daarnaast herfinanciert NN de uitstaande schuld aan Heinenoord voor een bedrag van EUR 129 miljoen. De overeenkomst omvat tevens een optiestructuur om de resterende 30% van de aandelen binnen vier jaar, na afronding van de transactie, door NN te laten overnemen.
Lees verder
Jan de Pooter nieuwe bestuursvoorzitter bij Athora
Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) maakt vandaag bekend dat Jan de Pooter per 8 juli is benoemd als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer (CEO) van Athora Netherlands en zijn verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft goedkeuring verleend voor de benoeming en de Ondernemingsraad van Athora Netherlands heeft een positief advies uitgebracht.
Lees verder
Vakantiekriebels: nieuwe situaties brengen automobilist van slag
Steeds meer Europese landen gaan open voor toeristen en vakantie is dan ook hét gesprek in Nederlandse huiskamers, parken en Zoom-calls.* Na een dik jaar lockdown zal het voor velen wennen zijn om weer achter het stuur te kruipen naar en in het buitenland. Uit recent onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat rijden in een onbekende omgeving voor de nodige zweethanden zorgt bij een op de vijf mensen (21%).
Lees verder
SCHADE magazine nu online te lezen
Ondanks de versoepelingen vanuit de overheid wordt er nog steeds veel vanuit huis gewerkt. Vandaar dat ook dit nummer online is gepubliceerd, Interviews met onder meer KakesWaal, de nieuwe NIVRE-directeur Susan Mogony, het Verbond van Verzekeraars, VNAB, NLOI, Kennedy van der Laan en meer interessante artikelen. Lees het complete magazine via de link onderin het bericht.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716