Nieuwsoverzicht week 26
SCHADE MAGAZINE VANAF VANDAAG ONLINE TE LEZEN
Ondanks de versoepelingen vanuit de overheid wordt er nog steeds veel vanuit huis gewerkt. Vandaar dat ook dit nummer online is gepubliceerd, Interviews met onder meer KakesWaal, de nieuwe NIVRE-directeur Susan Mogony, het Verbond van Verzekeraars, VNAB, NLOI, Kennedy van der Laan en meer interessante artikelen. Lees het complete magazine via de link onderin het bericht.
Lees verder
Polygon neemt branchegenoot ACI-Groep over
Polygon heeft een nieuwe stap binnen haar groeistrategie gezet met de overname van ACI-Groep. ACI-Groep wordt onderdeel van Polygon en beide bedrijven versterken hiermee hun marktpositie in Nederland. ACI-Groep blijft actief onder haar huidige naam.
Lees verder
Verbeteren van de werknemerservaring topprioriteit voor meeste werkgevers
Nu bedrijven overstappen op een nieuwe manier van werken, is het aantal organisaties in West-Europa dat van het verbeteren van de werknemerservaring hun topprioriteit maakt, sterk gestegen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Willis Towers Watson, een wereldwijd adviesbureau.
Lees verder
Paul van Beek gaat volledig Internationaal
Paul van Beek is per 1 oktober 2019 benoemd tot International Technical Director bij AREPA Benelux B.V. Vanaf heden gaat hij zich nadrukkelijker focussen op de internationale (maritieme- en wereldwijde verzekerings-)activiteiten. Hierdoor zullen zijn werkzaamheden op projecten in Nederland sterk verminderen.
Lees verder
Ruim 13 duizend bedrijven opgeheven die coronasteunmaatregelen gebruikten
Tussen april 2020 en eind maart 2021 werden ruim 13 duizend bedrijven opgeheven die gebruikmaakten van ten minste één steunmaatregel van de overheid in verband met corona.
Lees verder
Verbond: eerste schatting schadebedrag noodweer 18 juni is 37 miljoen euro
Uit een eerste schatting van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat het schadebedrag door het noodweer op 18 juni ongeveer uitkomt op 37 miljoen euro. Het noodweer was vooral in de plaatsen Leersum, Bergen en Alkmaar. Weersextremen in juni zoals het noodweer en de hevige regenval in Limburg van afgelopen dinsdag zorgen steeds vaker voor meer schade aan huizen, bedrijfsgebouwen en voertuigen.
Lees verder
Driekwart van ondernemers verwacht geen verandering in zakelijke mobiliteit
Zowel zzp’ers, kleine en grote mkb-bedrijven verwachten dat de coronapandemie geen grote impact heeft op hun zakelijke mobiliteit, zoals woon-werkverkeer, het reizen naar klanten, het transport van voorraden en de bezorging van producten. Dit blijkt uit een onderzoek naar de zakelijke mobiliteit onder 750 zzp’ers en mkb-bedrijven dat Ipsos in opdracht van Allianz heeft uitgevoerd.
Lees verder
Vanaf donderdag 1 juli van start met de Directe Schadeafhandeling
Klanten met een WA-autoverzekering kunnen vanaf donderdag 1 juli bij hun eigen verzekeraar terecht als ze materiële schade hebben aan een particuliere personenauto. Voorwaarde daarbij is dat de schade moet zijn veroorzaakt door een ander motorvoertuig waarvan de bestuurder aansprakelijk is.
Lees verder
De kans op schade aan de infrastructuur neemt toe
Door klimaatverandering neemt de kans op schade aan de infrastructuur toe, als gevolg van droogte, hitte, hevige neerslag of stormen. Dit schrijven onderzoekers van het KiM in een studie naar de klimaatverandering en de invloed daarvan op het mobiliteitssysteem.
Lees verder
Wittebroodsweken overschaduwd door gebrek aan bruiloftverzekering
Waar in 2020 door de coronapandemie de bruiloften massaal werden uitgesteld, lijkt het erop dat in 2021 koppels alsnog massaal in het huwelijksbootje stappen. Volgens risico- en verzekeringsadviseur Aon kan er tijdens iemands ‘mooiste dag uit het leven’ veel misgaan en neemt het financieel risico bovendien toe.
Lees verder
BELFOR komt met landelijk nieuwe dienst
Met ingang van 1 juli zal BELFOR (Nederland) B.V. zijn diensten uitbreiden met het reconditioneren van luchtkanalen voor de particuliere en zakelijke markt alsmede binnen de scheepvaart. Deze dienst stond al lange tijd op de wensenlijst van Vincent Talle, algemeen directeur van BELFOR (Nederland) B.V..
Lees verder
Bijna 300 varkenshouders stoppen, resterende middelen naar andere stikstof
Van de 430 varkenshouders die zich hebben aangemeld en in aanmerking komen voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv), maken in totaal 278 gebruik van de regeling om hun bedrijf te stoppen. de overgebleven 170 miljoen euro zetten Rijk en provincies in voor andere stikstofmaatregelen.
Lees verder
Letselschade.com en branchegenoot Ottenschot Letselschade gaan samen
Letselschade.com uit Papendrecht en Ottenschot Letselschade uit Almelo gaan samenwerken en bundelen zodoende 55 jaar letselschade expertise. De samenwerking komt voort uit het feit dat Letselschade.com onlangs een meerderheidsbelang heeft genomen in Ottenschot.
Lees verder
NN Art Award 2021 voor Erik Mattijssen
Op 30 juni is tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam de NN Art Award voor de vijfde keer uitgereikt. Deze kunstprijs is gewonnen door Erik Mattijssen van galerie Cokkie Snoek en bestaat uit een bedrag van tienduizend euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de officiële opening van Art Rotterdam in de van Nelle fabriek in Rotterdam.
Lees verder
Rendez-Vous d’Expertise 2021
Het NIVRE is voornemens het Rendez-Vous d’Expertise 2021 in november te organiseren. Een Rendez-Vous live, want het gaat vooral om het elkaar ontmoeten en daar kijkt iedereen en zeker ook het NIVRE bestuur naar uit.
Lees verder
Copyright 2022 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716