Nieuwsoverzicht week 25
Marguerite Soeteman-Reijnen ontvangt prestigieuze Award
Gisteravond is Marguerite Soeteman-Reijnen, Chief Marketing Officer Aon Inpoint en Voorzitter van de Executive Board van Aon Holdings, onderscheiden met de prestigieuze ‘Ambassador J. William Middendorf II Award’ in Washington DC. Nadat eerder de ministers-presidenten Ruud Lubbers in 1995 en Jan Peter Balkenende in 2012, en voormalig CEO van Unilever Paul Polman in 2015 deze prijs toebedeeld kregen, is Soeteman-Reijnen de eerste Nederlandse vrouw die deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst mag nemen.
Lees verder
Nieuwe start voor het Nederlands Onderzoeks Instituut NLOI
Exact zeven jaar geleden zag het Nederlands Onderzoeks Instituut (het NLOI) het levenslicht. Nu, na zeven jaar zaaien én oogsten, lijkt de markt er meer en meer van doordrongen dat gedupeerden recht hebben op een eigen deskundige – naast die van de verzekeraar – die ze bijstaat bij het onderzoek naar schade. En dat de oorzaak van schade, naast een technisch mankement, ook vaak in menselijk handelen ligt.
Lees verder
RABS zomerborrel aan de Kralingse Plas
Het afgelopen verenigingsjaar heeft de RABS slechts heel beperkt activiteiten kunnen organiseren. De RABS is een vereniging met als doel het verbinden van mensen en na de huidige versoepelingen zagen ze dan ook een mogelijkheid om nog twee activiteiten te organiseren. Woensdag 23 juni was de zomerborrel van de RABS de tweede en laatste activiteit voor het zomerreces.
Lees verder
'Het kan altijd beter'
Oud coryfee Cees Kortleve heeft onlangs een boek geschreven met de titel 'Het kan altijd beter' over gebeurtenissen, anekdotes waarbij de polisvoorwaarden in de zijlijn een rol spelen. Cees heeft in zijn lange loopbaan ruim 25 jaar bij de ABN AMRO en ruim 15 jaar bij AON gewerkt. In 2011 heeft hij CK Consultancy opgericht.
Lees verder
Honderden gedupeerden lease schandaal Car Driver Deals uit Echt
Meer dan vierhonderd klanten van het inmiddels ‘tijdelijk' gesloten autoleasebedrijf Car Drive Deals (CDD) blijken dubbel gedupeerd, klanten raakten zowel hun auto kwijt, maar zijn ook nog eens de dupe geworden omdat ze de dure leningen van hun ingeleverde auto wel moeten blijven doorbetalen.
Lees verder
Pilot door CCV met bodyscam blijkt succesvol
De gemeente Nijmegen, Domino’s en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) voerden een pilot en project uit met bodycams bij maaltijdbezorgers in Nijmegen. Er deden zich geen overvallen op pizzakoeriers voor én de bezorgers voelden zich veiliger.
Lees verder
Advies in Cijfers 2021: Toegankelijkheid advies groeiend probleem
Uit de evaluatie van het provisieverbod in 2017 bleek dat 6 op de 10 consumenten met een voorkeur voor onafhankelijk financieel advies hiervan afzien vanwege de perceptie van de kosten. Dit treft vooral kwetsbare groepen met lage inkomens of lage financiële geletterdheid. Er is geen enkele reden om luchtig te doen over de toegankelijkheid van advies. Dat blijkt uit Advies in Cijfers 2021, een uitgave van Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs.
Lees verder
Samenstelling benzine schaadt mens en milieu in Afrika
Brandstoffen die in Nederland worden geproduceerd voor de Afrikaanse markt bevatten hoge gehalten benzeen, zwavel en mangaan. Deze stoffen zijn schadelijk voor de gezondheid van de mens en vervuilen het milieu. Dat blijkt uit het onderzoek van TNO.
Lees verder
Joos Louwerier benoemd tot Regional CEO van Allianz Benelux
Op 16 juli 2021 start Joos Louwerier als Regional CEO van Allianz Benelux. Hij volgt Anthony Bradshaw op, die na ruim 4 jaar de overstap maakt naar Allianz SE om een impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van de wereldwijde P&C-activiteiten.
Lees verder
Bestuurdersaansprakelijkheid moet altijd gesprekonderwerp zijn
Deze periode – rond de ingangsdatum van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van 1 juli 2021 – is een goede aanleiding voor iedere assurantieadviseur om het onderwerp bestuurdersaansprakelijkheid op de agenda te zetten van ieder klantgesprek. “En eigenlijk is dit onderwerp niet alleen nu, maar altijd, goed om met zowel zakelijke als particuliere klant te bespreken”, aldus Sjanil Bansraj van Markel Insurance.
Lees verder
Copyright 2024 - EMG b.v. Contactgegevens
U ontvangt deze e-mail omdat u staat ingeschreven op de Nieuwsbrief van SCHADE magazine. Indien gewenst kunt u zich afmelden door hier te klikken. redactie@schade-magazine.nl
040 - 8428716